Lessen voor de jeugd

Wij zijn serieus als het gaat om goede tennislessen.

Dat varieert van kinderen die spelenderwijs balgevoel krijgen en de juiste techniek leren, tot het opleiden en begeleiden van echte talentjes, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Maar bij TSB gaat tennisles ook om: plezier hebben, vriendjes maken en een gezond portie lichaamsbeweging. Dan komt de rest vanzelf.

Onze jeugdlessen beginnen bij 5 jaar. De groepjes variëren van 2 tot 8 kinderen, zodat ieder kind apart aandacht krijgt en er ook de mogelijkheid is om samen oefeningen te doen. Zo leren de kinderen tennissen en in een groepje functioneren.

Gaandeweg komt er meer aandacht voor techniek en spelinzicht. Afhankelijk van de grootte van de groep is er meer ruimte voor individuele begeleiding, of juist voor het spel element. Kinderen met voldoende talent en motivatie kunnen ook deelnemen aan de aparte selectietrainingen. Natuurlijk zijn ook privélessen mogelijk.

Tenniskids

Voor de jeugdlessen hanteren wij het programma Tenniskids van de Nederlandse tennisbond KNLTB. Ga naar www.tenniskids.nl voor meer informatie.

Een compleet pakket

Naast de tennislessen organiseren we voor de jeugd ook tenniskampen, een onderling Davis Cup toernooi, Ballonnenmiddag en samen met Altc Buitenveldert promoten wij het meespelen in de KNLTB Worldtour Rood, Oranje en Groen competities, alsmede de “gewone” jeugdcompetities voor kinderen van 11 jaar en ouder.